torsdag 21 januari 2010

Pannbiff med lök my way



en riktig klassiker på mitt sätt

ca 6 port

Biffar

800 gram nötfärs
2 äggulor
1 msk soja
2 tsk salt
peppar efter smak (ca 1,5 kryddmått)
1,5 dl grädde
1,5 dl buljong

Sås

5-6 blandade lökar (rödlök, gullök, charlotten eller vad du har hemma)
1 vitlöksklyfta
1 äpple
1 msk socker
4dl buljong
+2 dl buljong


Skala löken (tips lägg löken i blöt en stund så är skalet lätt att få bort)
Skär dem i klyftor. Vitlöken i skivor.
Stek dem på låg värme i smör tills de är glansiga och börjar bli lite mjuka. Häll i äpplet skuret i tunna skivor. Strö över sockret, vänd runt och häll över dem i en kastrull. Häll på buljongen. Låt puttra på låg värme.

Blanda färsen med övrigt
platta till tunna biffar med blöta händer, stek på medelstark värme. När de är nästan klara slå på de sista 2 decilitrarna buljong och lägg på ett lock, låt puttra på låg värme 5 minuter medan du dukar. Slå över löksåsen i stekpannan

servera med lingonsylt, saltgurka och kokt potatis!

1 kommentar:

  1. Varför sockret? Löken är ju söt i sig själv bara du bryner den tillräckligt!

    SvaraRadera