fredag 29 januari 2010

Fyllda kycklinglår med soltorkad tomat och parmesan




Absolut bästa delen av kycklingen är i mitt tycke, låren men då ska de vara urbenade och fyllda. Finns massor med sätt och smaksättningar men denna variant är en stor favorit.


till detta behövs:
urbenade kycklinglår
soltorkade tomater ( i olja eller gärna balsamico)
färsk timjan
parmesan
balsamico vinäger
nymald peppar
salt
tandpetare
ugn 160 grader


Vik ut låren, med insidan uppåt
lägg en tomat i mitten på varje
toppa med timjan och nymald peppar
rulla i hop och fäst med tandpetare.

Salta och peppra
Bryn runt om i stekpanna i rapsolja och smör
Ringla över en krämig balsamico (glaze balsam)
riv rikligt med parmesan över kycklingen i pannan
sätt in i 160 grader varm ugn
är klart vid 80 grader

Servera med tex bulgur, kall vitlöksås, sallad
eller potatiskaka och en balsamicosås, ruccola
skulle du får kvar är de underbara i en sallad i morgon!

Lycka till

Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar