fredag 5 februari 2010

Lammfärsspett



Lammfärsspett
4-6 port

800 gram lammfärs
5 vitlöksklyftor
1 1/2 msk ströbröd
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk olivolja

förslag att servera till:
Ajvar relish (gärna oliv varianten)
gräddfil
lök
kalamataoliver
grönsallad
paprika
tomater
bulgur eller pommes



Blanda färs, riven vitlök, ströbröd, bakpulver, kryddor och olivolja. Ställ i kylen med plast eller lock i några timmar för att marinera färsen.

Forma till avlånga 2 cm tjocka biffar på spett, eller gör järpar av dem, funkar också.

Pensla med lite olja och grilla i grillpanna eller stekpanna

1 kommentar:

  1. tänk på vad du serverar din mat på för tallrik, trevligt med variation och färgmatchningar, glömde att skriva det i inlägget

    SvaraRadera