onsdag 10 februari 2010

fransk korvstroganof





Fransk korvstroganof ( världens godaste )
4 port

3- 400 gram blandade kryddiga korvar med hög kötthalt. Chorizo, kolbász, salsiccia tex
1 paprika
1/2 zuccini
1 gul lök
10 cm purjo
1/2 morot
1 burk hela tomater ( kung markattas är kanongod)
1 dl cremefraiche
1 dl grädde
1 msk grönsaksbuljong
4 dl vatten ( skölj ur tomatburken)
1 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
1/2 dl finhackad pickles med lite av spadet
ev 1 msk ljust muscvadosocker
timjan, oregano, persilja, salt + ev peppar om det behövs

Skiva korvarna lite på snedden för större skivor, bryn dem i olivolja i en gryta på medelvärme tills de fått lite färg
Strimla alla grönsaker ner med dem i grytan men spara purjon, bryn dem glansiga häll på buljong, vatten, tomaterna, cremefraiche, grädde, tomatpure, dijonsenap, + ev muscvadosocker beroende på kvalitet på tomaterna och sötma på grönsakerna. Låt koka i hop tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt finhackad pickles och finstrimlad purjo. Smaka av och krydda, grönsakerna klart

gott att servera till, ris, bulgur, även pasta funkar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar