måndag 10 oktober 2011

Knäckiga äppelmuffins

sätt ugnen på 175 grader

vispa
150 gram smör
150 gram rörsocker

vitt och pösigt

Skär under tiden
1 äpple 
i fina stavar. Blanda runt dem i
1.5 msk kanel och 
1.5 msk sirap

rör sakta ned
2 ägg
ett i taget i smörsmeten
tillsätt
1 dl mjölk 

blanda
200 gram siktat Dinkelmjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver


sikta över mjölblandningen över smeten
rör försiktigt samman

fördela i 8 pappersformar


fördela äppelblandningen i formarnas mitt, låt gärna lite sticka upp


strö gärna rostade solroskärnor över

grädda i ca 20 minuter i 175 grader varm ugn akta dig för att grädda dem för väl


godast nygräddade


1 kommentar:

  1. Det där ser verkligen gott ut! Verkar inte så bökigt heller....
    Blir perfekt godis till helgen när vi åker till torpet.

    SvaraRadera