fredag 8 april 2011

Köttindustrin

Såg programmet Babel i går!

Å hoppas, hoppas att Jonathan Safran Foers bok, Äta Djur läses av många och att debatten blir enorm. Fast jag vet redan att det inte blir så. Allt för många i vårt land, stoppar huvudet i sanden. För blundar man, så tycks inte problemet finnas. Märkligt tycker jag, för jag tycker skiten som produceras har en besk jäkla eftersmak, som inte borde undgå någon. Jag tror faktiskt att jag aldrig kommer att bli vegan. Men det är inte det det hela handlar om, utan hur ofta vi äter kött, till vilket pris och hur djuren faktiskt mår. 


Lotta Lundgren sa något väldigt bra, ungefär så här:  Är det inte konstigt att vi i Sverige har djurskyddslagar som säger att vi inte får producera kött under vilka omständigheter som helst. Men vi får importera kött som producerats exakt enligt den där helvetes beskrivningen som Jonathan Safran Foer tar upp i boken. 


Som jag håller med!  Jag kommer att läsa boken, jag hoppas att du gör det också


se babel här: http://svtplay.se/t/102834/babel


Se intervjun med Jonathan Safran Foer 


2 kommentarer:

 1. Sökte på google för att läsa om Safrans bok (efter tips från kollega) och hittade den här bloggen.

  Namnet och "matdebatt" gjorde mig lycklig- det FINNS fler som tänker och funderar i samma banor som jag! Mat är njutning, check. Den ska helst vara ekologisk. Check. Den får vara dyr om jag vet att kycklingen/tomaten/bananen haft en schysst resa. Fairtrade. Check.

  Jag blev jätteglad och ska fortsätta surfa (fast inte på arbetstid som nu!)

  Vet inte om jag törs läsa boken, dock. Det finns saker jag helt enkelt inte orkar bära...

  SvaraRadera
 2. tackar för en uppiggande kommentar:) kul att du hittade hit!

  SvaraRadera