fredag 19 mars 2010

Lammracks




Välj de bästa lammkött du kan hitta
Börja med att marinera racksen tidigt på dagen för bästa smak.
Blanda i en mortel:

3 vitlökslyftor
0.5 dl rapsolja
flera kvistar färsk timjan
1 msk balsamico
zest från en halv citron
1 msk citronsaft
1/2 röd chilifrukt

Snitta fettet (ta inte bort) gnid in marinaden, peta in ordentligt i veck och skåror. Peppra ordentligt med nymalen svartpeppar runt om hela. Täck med plast, ställ i kylen. Ta fram ca 2.5 timme före du ska äta.

Ta bort de krossade vitlökarna ( de bränns annars när du bryner), salta runt om ordentligt, låt ligga 30 minuter i rumstemperatur. Sätt ugnen på 80 grader.

Sätt på en grillpanna, låt den bli ordentligt het. Bryn runt om, lägg i en ugnsfast form, sätt i ugnen till innertemp 63 grader ( tar ca 1.5 timme ) låt vila en stund, klart!

Till serverade jag palsternackspuré och gräddstuvade champinjonjer/blomkål med nyklippt salladslök ovanpå

1 kommentar:

  1. Ditt recept verkar spännande. Är inte van vid finlir men ska anstränga mig att göra heder åt ditt recept. Skulle du kanske kunna tipsa om ett gott vin till dessa lammracks?

    SvaraRadera