fredag 26 mars 2010

i mitt påskägg vill jag ha...ekologiskt godis baserat på naturliga fruktsmaker och färger.
För jag har väldigt svårt för alla konstigheter det finns i annat godis. Har du tex ätit löss? Förmodligen har du det! E 120 heter det eller Karmin, som är det färgämne som framställs ur extrakt från torkade honor av kochenillsköldlusen. Märkligt att någon ens kom på idén med att använda just det eller andra tillsatser som tom kan vara skadliga och inte bara oaptitliga i godis.

Nä naturligt vill jag ha mitt godis,

hur vill du ha ditt?

5 kommentarer:

 1. Löss brukade jag använda i växtfärgning en gång i tiden!
  Visste inte att vi åt dem.

  SvaraRadera
 2. Nä Maud de känns inte särskilt aptitliga, men är väl egentligen den snällaste tillsatsen eftersom godis ofta innehåller konstgjorda färg- och smakämnen som är betydligt tristare till exempel azo-färger, som misstänks bidra till barns koncentrationssvårigheter. Kinolingult (E104) och patentblått (E131) tror man att kan ge allergiska reaktioner och ha cancerogena egenskaper. inte så kul.

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig blogg du har! Tacka Hannu och hans skidning för att jag hittade den. Jag håller med dig på alla punkter om livsmedel. Vi har ett företag med ekologiskt bageri, café och catering och stöter på manipulerig av mat på alla mässor. Härnäst skall vi till Gastro 2010 i Stockholm och se på allt nytt inom branschen.
  Besök oss på www.petta.biz

  SvaraRadera
 4. Trevligt Uffe, kikar in genast:-)

  SvaraRadera
 5. Ekorres godis är ju jätte gott. Vilken trevlig blogg du har!

  SvaraRadera