400g nötfärs
Bryn färsen i rapsolja i het panna tillsammans med kryddorna:
1.5 msk spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 tsk tsk lökpulver
0.5 tsk svartpeppar
1 kryddmått cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
när färsen är genomstekt
Rör ner 1 msk majsmjöl (inte majzena, majsmjöl har du ju ändå hemma till tortillabröden;)
0.5 msk socker (valfritt)
Tillsätt
5 dl vatten
Och riv ner 3 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
Låt puttra tills vätskan nästan är borta
Helt utan E nr och andra tillsatser, billigare och godare
Hallå, så svårt var det ju inte;)
Mycket smak blir det, minska lite på chilin om ni är ovana
recept på Guacamole, hittar du här inga tillsatser där heller;)
Ett lättlagat och poulärt recept. En reflektion bara, varför inte riktig lök??
SvaraRaderaGår naturligtvis att byta ut till färsk lök. Men blir ju lite mer jobb och går inte lika fort då, vilket jag uppfattar att familjerna prioriterar.
SvaraRaderaDe som vill att det skall gå så fort tar ju bara en påse tacomix och litet köttfärs?
SvaraRaderaBlir nog gott det där. Lökpulver, oj visste inte att det fanns...
SvaraRaderaNej Ulf, då får man onödiga tillsatser och tristare smak!
SvaraRaderaJo lökpulver finns i kryddhyllan. I min butik, på påse ekologiskt! Använder till mycket. Bland annat till att blanda grillkrydda! Användbart
Suveränt att slippa glutamaten.
SvaraRadera