fredag 17 februari 2012

Tacokryddad färs


400g nötfärs
Bryn färsen i rapsolja i het panna tillsammans med kryddorna:
1.5 msk spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 tsk tsk lökpulver
0.5 tsk svartpeppar
1 kryddmått cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

när färsen är genomstekt

Rör ner 1 msk majsmjöl (inte majzena, majsmjöl har du ju ändå hemma till tortillabröden;) 
0.5 msk socker (valfritt)
Tillsätt
5 dl vatten
Och riv ner 3 vitlöksklyftor 
1 tsk oregano

Låt puttra tills vätskan nästan är borta

Helt utan E nr och andra tillsatser, billigare och godare
Hallå, så svårt var det ju inte;)


Mycket smak blir det, minska lite på chilin om ni är ovana

recept på Guacamole, hittar du här inga tillsatser där heller;)

6 kommentarer:

  1. Ett lättlagat och poulärt recept. En reflektion bara, varför inte riktig lök??

    SvaraRadera
  2. Går naturligtvis att byta ut till färsk lök. Men blir ju lite mer jobb och går inte lika fort då, vilket jag uppfattar att familjerna prioriterar.

    SvaraRadera
  3. De som vill att det skall gå så fort tar ju bara en påse tacomix och litet köttfärs?

    SvaraRadera
  4. Blir nog gott det där. Lökpulver, oj visste inte att det fanns...

    SvaraRadera
  5. Nej Ulf, då får man onödiga tillsatser och tristare smak!

    Jo lökpulver finns i kryddhyllan. I min butik, på påse ekologiskt! Använder till mycket. Bland annat till att blanda grillkrydda! Användbart

    SvaraRadera
  6. Suveränt att slippa glutamaten.

    SvaraRadera