2011 är Tomas Diederichsen från Ulvsunda Slott i Bromma/Stockholm.
På fem timmar. lagades två tävlingsrätter. Den första rätten skapad ur råvarukorgen med huvudråvaran lax. Blev för Tomas del:
Inkokt lax med jordärtskockor, shiitakesvamp, dill, citron, ragu på äpple, gulbetor, korngryn samt brynt smör
Foto: Magnus Skoglöf |
Helstekt lamm, lammkorv och ragu på lammbringa med svamp, aprikos och rostat korngryn samt auberginekräm, pressad fänkål och morot med riven lakrits
Juryns motivering om vinnaren lyder:
Vinnaren har med stilfull känsla visat på innovation inom traditionen och levererat ett väl genomfört mathantverk.
Tävlingen att oerhört tuff. Att vinna är en enorm prestation. Men tänker mig att just detta måste ha smakat galet gott, för lite tråkigt ser det faktiskt ut. Men vad vet jag.) Själv trodde jag så som många andra innan start att Daniel Räms ev skulle ta hem det. Ända tills jag såg hans laxrätt på några bilder därifrån under dagen i går... såg inte så roligt ut, synd verkligen synd. Filip Fastén däremot tyckte jag gjorde otroligt fina rätter. Det är någon som jag tror kommer stort så småningom, blott 21 har han mycket tid på sig!
Så småningom kommer vinnarreceptet på aretskock.se
Undra om detta skedde i Åre?
SvaraRaderaI så fall var min granne domare.