onsdag 15 december 2010

Tårbotten


Min bästa tårtbotten är lätt och luftig. Tungt i tårtan är ju allt annat så en luftig botten behövs för en oemotståndlig tårta.


4 ekologiska ägg
180 g ekologiskt socker
60 g ekologiskt vetemjöl
80 g potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


smörad form

Vispa äggen mycket mycket sakta till en början så de blandas. Vi vill inte slå sönder proteinet och få en platt botten. Tillsätt sockret och vispa kraftigt till vitt och fluffigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, sikta över blandningen över äggsmeten. Rör/ vänd ner försiktigt, vispa inte.

Häll i den smörade formen. ( jag använder aldrig ströbröd, vill inte ha gammalt matbröd i mina bottnar).

Grädda i 165-175 grader varmluft i ca 35-40 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar