söndag 19 december 2010

Så är Systembolagets tävling avgjord

En tävling där man skulle föreslå en förändring som inte skulle förbättra försäljningen.

Vinnarförslaget föreslår att Systembolaget ställer ut etikettskrivare i sina butiker. Skrivarna ska vara försedda med streckkodsläsare, där man läser av en flaskas kod och får en liten etikett med de viktigaste uppgifterna om varan. Så att man har informationen till hands när man ska välja dryck därhemma.

I grunden ett väldigt bra förslag tycker jag, fast genast börjar jag fundera. Hur många utskrifter skulle det inte bli.... miljontals. Klister och papper i miljontal..... nä där gick förslaget bort i sin helhet för min del. Så synd att tanken på miljön aldrig finns i idéstadiet!

Hade man inte kunnat minska på informationen och låtit den skrivas ut på kvittot som ju redan skrivs ut? Ja hm funderar bara. Men visst hade självaste grundidéen kunnat presenteras på ett bättre sätt?

Önskar så att alla nya idéer år 2011 hade en genomtänkt tanke för miljön.


Mitt eget förslag i tävlingen:  inför fler Ekologiska varor. Allt för många andra butiker är dåliga på det. Pga att det inte säljer lika bra som övriga varor. Så detta borde ni ju bli världsbäst på!

Ja det slog ju inte.)

läs  mer om tävlingen här>>

--------------------------------------------------------
forts. tillagt den 1 jan 2011

Mailade en länk till detta blogginlägget och fick ett svar från Systembolaget


Hej. Tack för ditt mejl!

Vi fick in lite fler än 6000 förslag till vår förslagstävling och det var många förslag som var väldigt kreativa och bra, många handlade precis som ditt, om vårt sortiment. På den här länken http://www.systembolaget.se/Applikationer/Knappar/OmSystembolaget/Miljo/ till vår hemsida kan du läsa mer om vårt arbete runt miljön. Det förslag som till sist valdes av juryn, valdes för att de ansåg att det skulle kunna ge mest nytta till flest kunder utan att öka på vår försäljning. Du kan läsa mer om de förslag som vi också kommer att testa och sådana som vi redan har planerat för eller för den delen redan gör här.

Välkommen att kontakta oss igen!

Med vänliga hälsningar
Barbro Jonsson 
Kommunikatör 
Kundtjänst 
0771-83 83 00 
Systembolaget AB, 103 84 Stockholm 
Besök oss gärna på www.systembolaget.se 

________________________________________________

2 kommentarer:

 1. Mer ekologiskt, självklart.
  Etikettskrivare, toppen.

  Men jag skulle vilja ha en apparat där man kan ställa in värden på de tre solarna och prisklass. Så kunde apparaten tala om för mig vilka viner som passar in på mitt önskemål och på vilken hylla det står.

  SvaraRadera
 2. precis omvänt, det är ju så vi letar:)
  Men utan etikettskrivare då om jag får tycka!

  SvaraRadera