måndag 22 augusti 2011

Pressgurka på vit balsamvinäger

4-6 port

1 god gurka
1 1/2 dl vatten
1 1/2  msk vit balsamvinäger (prova Saltås)
1 1/2 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja
nymalen vitpeppar

Hyvla tunna skivor av gurkan. Sprid ut dem på ett fat, salta. Lägg press på. Låt stå tills det vattnat sig, ca 20-30 minuter. Häll av vätskan, blanda och häll på lagen av vinäger, vatten, socker, persilja och peppar. Låt stå och bli kallt i kylen, gärna en timme om du har tid så blir de godare


1 kommentar:

  1. Varför har jag aldrig tänkt på att byta vinäger och prova nytt?
    Kul ide.

    Tråkigt om korven, jag riktigt ser hur dålig den är.
    Håller med om fisken. Ush, man blir så less på en del saker.

    Kram,

    Annelie

    SvaraRadera