tisdag 5 oktober 2010

Hjälp eller stjälp?För ett tag sedan, hittade jag Raggmunks mix i butiken. Fick dåndimpen och undrade om uppfinnaren någonsin gjort Raggmunk. För 1 den personen har helt missat vad som ska vara i egentligen, å 2 det som tar längsta tiden är väl inte att fixa smeten, det är väl att steka dem..... blir så trött. En massa underliga ingredienser har de pulat ner i smeten (Potatis 72%, vatten, vetestärkelse, potatisstärkelse, salt, lökpulver, modifierad majsstärkelse, konserveringsmedel: kaliumsorbat, citronsyra, kryddor, gurkmejaextrakt, antioxidationsmedel: sodiumbisulfit) å då har de ändå helt missat både vetemjölet, äggen och mjölken uh! Har jag inte tid och ork att riva lite potatis, vispa ägg, mjöl och mjölk så väljer jag helt enkelt något annat.

Nu ser jag även reklam på teven, på färdigmarinerad, färdigstrimlad kyckling, å tänker var tog debatten om bakterier i marinerat kött vägen.... å undrar stilla, varför, är det så svårt att krydda?

(bilder lånade från tillverkarna)

6 kommentarer:

 1. Hade nog stoppat ner den där i korgen utan att tänka här i USA bara för att det är svenskt.
  MEN, tittar mer och mer på innehåll och omgridienser och lägger alltid tillbaka om listan är för lång.
  Jättekonstigt att huvudingridienserna saknas raggmunken (förutom potatis).
  Folk tänker snabbt och bekvämt tror jag, och ju mindre de lagar from scratch, desto svårare blir det att komma ihåg basrecept till pannkaka, dressing, marinader, tex, och RAGGMUNKAR... tror jag i alla fall.

  Stjälp tror jag.

  Jättekul att läsa, jag följer!

  Annelie

  SvaraRadera
 2. Jisses, hur har jag skrivit egentligen??? Ursäkta, vet inte vad som hände.

  SvaraRadera
 3. Jag blir helt trött, man kan verkligen undra över att sådan mat går att sälja??
  Att laga mat från grunden borde alla lära sig och alla borde lära sig att vara kritiska konsumenter när de handlar. Jag lusläser allt numera, och undviker i hög grad alla typer av halvfabrikat, men det kräver att man har ögonen på skaft!

  SvaraRadera
 4. Att laga från grunden kräver att man får kunskap och inspiration av någon för att komma i gång. Sedan går det av bara farten, t.o.m. utan recept, bara på känsla.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är illa.
  Hörde om den på P1:s matprogram.
  Vi gör vår raggmunk själv.

  SvaraRadera
 6. Ja du Pettas så är det, där har vi vuxna ett ansvar!

  SvaraRadera