måndag 27 augusti 2012

saftiga muffins med kladd


130 g smör (SMÖR)
230 g socker

vispa mjukt fluffigt
tillsätt 2 ägg, 
ett i taget vispa till slät fin smet
tillsätt:
1 dl kakao (rekomenderar kung Markattas, galet god)
60 g siktat dinkelmjöl
150 g vetemjöl
1 dl mölk
0.5 dl grädde
1,5 tsk bakpulver


gräddas i ca 185 grader i ca 12 min
känn med sticka ofta de får inte bli torra och inte heller kladdiga. Precis när de stannat ta ut;)

låt svalna och dekorera med glasyr:
100 g philadelphia
30 g smör (SMÖR)
300 g florsocker
2 tsk vaniljessens (flytande bourbon vanilj är galet god)

Vispa upp ordentligt tlll fluffigt, kyl ev innan spritsning.

Rosta 3 msk flagad mandel, hacka den grovt, strö över och piffa med ett blad citronmeliss

Klart, inte svårare än så:)
Själv använder jag i huvudsak bara ekologiska ingredienser, blir godare då och är skönt för samvetet

1 kommentar:

  1. Skönt att höra att du väljer ekologiskt :) Muffinsen är väldigt fina!

    SvaraRadera