måndag 20 augusti 2012

Frittata med färsk stekt broccoli, färska småtomater och rostad potatis

Ta tillvara säsongens guld! Tomater, potatis, broccoli, just nu billigt och galet gott om du köper ekologiskt

4 port

600 g broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
12 körsbärstomater el dyl

4 halvstora kokta potatisar
7 ägg
2 msk vatten
lite riven ost (om man vill)






Slå på ugnen 200 g
Skiva kokta potatisar
Lägg dem i en ugnsform 20x30 cm
Droppa olivolja på dem, in och få färg

Under tiden, skär broccolin tunt, använd en del av stjälken med. (men spar all stjälk till en soppa senare;) hacka lök och vitlök.

Stek allt i olivolja på medelvärme tills löken är mjuk och broccolin al dente (lite hård i mitten)
salta och peppra. 




När potatisen fått färg, ta ut, lägg på broccolin och tomaterna. Vispa ihop ägg och vatten, salta och peppra äggblandningen lite.

In i ugnen tills äggstanningen stelnat, toppa ev med lite ost, in i ugnen några minuter till

klart

Galet gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar