måndag 15 november 2010

Daniel Räms vann semifinalen i Årets Kock deltävlingen från ÅreInte alls förvånande vann Daniel Räms semifinalen i Åre. Jätte Grattis till dig! Med rättenFår i kål på höstlamm från Hallsta gård med citronrostade kronärtskockor, bouquet garni och kumminkryddad lammkorv. Tog han hem det.

En anledning är naturligtvis att han tog silver i förra årets final, vilket borgar för en del rutin och klass. Men det är ju långt i från en garanti för att gå raka vägen i år. Motståndet är oerhört tufft. Tolv deltagare tävlade i semifinalen med egna recept på sin bästa varmrätt. På tiden 3 timmar med kriteriet att smör och en mejeriprodukt till skulle ingå. För många spelar tyvärr nerverna dem själva ett spratt. Nerver på utsidan sätter hela tävlingen på spel. Tråkigt för superkreativa unga kockar som kommer att behöva några chanser till, men det ingår liksom i spelet. Alla behöver en dos tävlingsrutin. Antingen knäcks man av den här cirkusen eller så kommer man igen, tills man någon gång kanske tar det.

Som åskådare får vi inte chansen att smaka, men man ser väldigt mycket med ögonen också. Vem som har stenkoll, ett kök där i stort sett allt klaffar. Precis som med Daniel. Oerhörd koll, med stor finess, klart i precis rätt tid, snyggt, snyggt presenterat.

Så här Juryns motivering:
"Med ett bra handlag, en kombination av traditionell och nutida matlagning med höga smaker från närodlade råvaror".

Den 3 feb. 2011 går finalen i Globen, klara för final är Daniel Räms och Jakob Lells. Åtta av semifinalisterna med högst poäng går vidare till sista chansen den 29 november där 4 går till finalen i Globen. 

Tufft var det att gå hem och laga middag efter detta.) En höstig gryta med mycket rödvin blev det, men oj så platt den kändes! Super taggad är jag på Lammkorv, det lär det bli framöver. Små, som Daniels och Philip Fasténs blir det helt klart. 


1 kommentar:

  1. Skicklig kille om han klarade av att tillverka lammkorv och laga får i kål på tre timmar! Att jag sedan tycker att det är synd på något så gott dom får i kål att blandas ihop med det andra, är en sak för sig. Jag föredrar rena smaker!

    Tycker Uffe

    SvaraRadera