torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag, inte bara gott!

Kanelbullar, så svenskt, så mycket känslor inbakat, doften av hembakt, mammas bullar.....

Men majoriteten av Kanelbullarna som äts i dag på kanelbulllens dag är något helt annat. Köps på bensinmacken, eller i mataffärens bakeoffställ ( de där ställen som ska få dig att tro att det bakas i butiken du vet). Men inte bara där utan även på många många cafér, där det inte finns ett bageri anknutet. Många fler än vad man kan tro...

Så vad består din kanelbulle av?

I mitt recept finns följande: mjöl, mjölk, socker, smör, ägg, jäst, kardemumma, salt, vanilj, kanel.

Men i innehållslistan som helt underbare kocken Tom Sjöstedt la ut på twitter från en av bakeoff leverantörernas kanelbullar finns en hel del till:

Härdat fett ger mig rysningar! Men man kan ju också fråga sig om färgämne verkligen ska vara nödvändigt... å 10 Enr... vad i hela friden har hänt med bakandet...

Vad för bulle blir din firar bulle i dag?

där alla ingredienser nu för tiden finns i giftfritt (ekologiskt) alternativ undantaget pärlsockret just i mina affärer. 

men alla har ju inte tid och möjlighet, men köp då en riktig bulle, av en bagare som kan baka med riktiga råvaror. Å lova mig, många bullar i dag:)

4 kommentarer:

  1. Läbbig ingredienslista, håller med...Tur att man har en laddning egna bullar i frysen :)

    SvaraRadera
  2. Inte en bulle i sikte idag... vem vågar efter ditt inlägg! Bra där! Får nog ta och rota i frysen om det finns någon bortglömd bullpåse!

    SvaraRadera
  3. Det är rätt sjukt. Faktiskt.

    SvaraRadera
  4. Du glömde grynkorvens dag! :)

    SvaraRadera