måndag 12 mars 2012

Köttfärslimpa - inte alls tråkigt


Köttfärslimpa ca 4-6 port



Ca 600 gram lammfärs
1.5 dl grädde (riktig vispgrädde utan tillsatser)
0.5 dl mjölk
3 msk ströbröd
1 rödlök
1.5 tsk salt 
Ca 0.5 tsk nymald svartpeppar
1 vitlöksklyfta riven 
2 äggulor 
1 helt uppvispat ägg
Ca 10 blandade oliver, urkärnade och hackade
0.5 dl strimlade soltorkade torkade tomater
eller ännu hellre bakade cocktailtomater från middagen i går;) 
(dela tomaterna pensla med olivolja salta peppra, sockra något om de är syrliga, toppa med timjan eller basilika baka i ugnen i 100 grader i ca 2 timmar)  
125 g mozzarella 
Ca 50-100 g parmesan
färsk timjan

Blanda grädde, mjölk, ströbröd, kryddor och vitlök, låt svälla en stund. Blanda ner färsen, löken, äggulorna och en msk hackad färsk timjan.

Bred ut färsblandningen på ett smörat bakplåtspapper (gärna flergångs)
Lägg på olivhack, grovskuren mozzarella, strimlade tomater, riven parmesan. Strö över repad timjan och ta några tag med svartpepparkvarnen.

Rulla i hop som en rulltårta, tryck i hop ordentligt .

Pensla med uppvispade ägget
Strö flingsalt på och sätt i ugnen


230 grader i 15 min
Ta ut och ös med spadet som blivit eller med vatten.
Sätt in igen i
180 grader ca 30 min

gör en sås på spadet som uppstått med redd gräddmjölk, gott 
Bra matlåde mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar