onsdag 26 maj 2010

Raggmunk



4-6 port

3 ekologiska ägg
1l ekologisk mjölk
4dl finsiktad ekologisk dinkel
2 tsk salt
15 medelstora potatisar ( ca 750g)

Lingon och ev stekt fläsk att servera till

Vispa mjölet med hälften av vätskan, vispa ordentligt till klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken. Låt stå och svälla en stund. Skala och riv under tiden potatisarna, blanda i potatis, ägg och salt i smeten och kör i foodprocessor, blender eller med stavmixer till helt slät smet.

Stek på medelhög värme i pannkakspanna med mycket smör. Blir en vegetarisk rätt om du skippar fläsket till, men lingonen är super viktiga!

Det speciella med detta receptet är att det blir lite fastare raggmunkar. Kan inte riktigt förstå att det finns färdig smet att köpa när det är självaste stekandet som är jobbet! Å godare och billigare än så här blir det inte.

2 kommentarer:

  1. Tänk att jag aldrig har prövat att laga raggmunkar. Har en känsla av att det skulle gå hem hos barnen. Visst är väl det här en ganska barnvänlig rätt?

    När du säger pannkakspanna, menar du en gjutgärnspanna då? Dina har så fin färg att jag misstänker det.

    SvaraRadera
  2. absolut en barnvänlig rätt!

    Precis, med Pannkakspanna menar jag en gjutjärnspanna, helst utan kanter så blir de lättare att vända på. Å det är gjutjärnet som gör de frasiga och fina, godare så!

    Absolut värt att prova

    SvaraRadera